Comemorarea poetului Grigore Vieru la Craiova (FOTO)

Astazi la Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, Asociaţia Culturală “Pro-Basarabia şi Bucovina” şi Asociaţia Studenţilor Basarabeni din  Craiova, în colaborare cu Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri”, Societatea Naţională Ortodoxă a Femeilor Române şi Casa de Cultură “Traian Demetrescu” a organizat comemorarea  marelui poet   GrigoreVieru la un an de la plecarea poetului in eternitate.

Activitatea a inceput dimineata  cu o slujba de pomenire, urmat de un recital de poezii  din creaţia marelui poet national.

Versurile poetului au fost recitate de catre actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Colibri şi studenţi basarabeni.

Grigore Vieru s-a născut în data de 14 februarie 1935 în R.Moldova. Acesta este cunoscut în special pentru poieziile sale patriotice şi iubire pentru mama. Grigore Vieru e  admirat şi în Craiova unde a  fost în repetate  rînduri în special  de Zilele Basarabiei.În anul 2003 poetul a primit titlul de cetăţean de onoare a orasului Craiova. Astfel de la un an de la moartea poetului craiovenii nu au uitat sa-l comemoreze  pe Grigore Vieru.

Doina Berceanu – Director, Teatrul “Colibri”

Ne-am adunat împreună mai multe asociaţii. Suntem aici să-l comemorăm pe Grigore Vieru  la un an de la plecarea sa dintre noi, îi simtim si acum prezenta. Inimile noastre sunt pline de bucurie că am reusit să ne întîlnim în numele lui Grigore Vieru şi în numele poieziei lui.

Nicu Vintilă – poet, profesor universitar “Spiru Haret” Craiova

Avem astăzi in  gînd  durerea  pentru marele  poet Grigore Vieru, un poet al românilor de pretutindeni. Pe Grigore Vieru nu poţi să-l fixezi într-un arial, într-un spaţiu geografic, el a fost printre românii de pretutindeni, indiferent unde erau ei asezaţi de soartă, de viaţă de istorie.  Pentru Grigore Vieru dotinţa lui a fost ca apele Prutului să curgă prin Nistru.

Evenimentul organizat în memoria poetului s-a încheiat cu un moment muzical susţinut de actriţa Alla Bogdan, Presedintele  Asociaţia Culturală “Pro-Basarabia şi Bucovina”

1 responses to “Comemorarea poetului Grigore Vieru la Craiova (FOTO)

  1. Un Mare Patriot!!!Grigore Vieru sufletul moldovenilor…Bravo ASBC-i.

Lasă un comentariu